Rentevrij jouw zonnepanelen financieren

Wil jij financiële ondersteuning ontvangen voor jouw verduurzamingsinitiatieven? Laten we samen de eerste stap zetten, waarbij jij als slimme investeerder en de Nationale Warmtefonds als financier samenwerken. Op deze manier kun je snel aan de slag met besparen, direct jouw wooncomfort verbeteren en een positieve bijdrage leveren aan de energietransitie. Vanaf 1 november 2022 is het zelfs mogelijk om met beperkte leenruimte een lening af te sluiten bij het Warmtefonds.
3f7a8901-bc2c-4037-9431-e04ea86a3038

Waarom verduurzamen met Solsys en het Nationaal Warmtefonds?

Betrouwbare financiering

Solsys BV biedt via Warmtefonds een verantwoorde en betaalbare financiering tegen een aantrekkelijke rente. 0% rente bij een verzamelinkomen tot €60.000.

Geen verborgen kosten

Je betaalt geen afsluit- of andere bijkomende kosten en we zijn altijd transparant over de lasten.

Bijdrage energietransitie

Wie met het Solsys kan verduurzamen, draagt bij aan de energietransitie.

Een vrijblijvende aanvraag starten

Via deze link of het formulier bovenaan deze pagina kan je een vrijblijvende aanvraag voor een Energiebespaarlening bij het Nationaal Warmtefonds starten. We vragen je eerst een aantal gegevens in te vullen over je gewenste lening, je woning en je financiële situatie. Deze gegevens hebben we nodig als basis voor jouw leningaanvraag.

Een Energiebespaarlening aanvragen, hoe werkt dat?

  • Je vult het formulier boven aan de pagina in
  • Hierna wordt een persoonlijk en beveiligd Mijn Warmtefonds-account voor je aangemaakt
  • Je ontvangt van een mail met instructies om je Mijn Warmtefonds-account te activeren
  • Via een mail ontvang je bericht wanneer de bevestiging van jouw aanvraag voor je klaarstaat. Hierin staan onder andere je maandlasten en het rentepercentage
  • In Mijn Warmtefonds lever je de informatie aan die nodig is om jouw financiële situatie goed te kunnen beoordelen
  • Ben je akkoord met de offerte dan kan je die digitaal tekenen
  • Bij een positieve beoordeling ontvang je een bevestiging per mail
  • Als de gevraagde lening niet mogelijk is, of als je in aanmerking komt voor een lening onder andere voorwaarden, wordt er contact met je opgenomen.

Wil je meer informatie over het aanvraagproces? Kijk dan op op de website van Warmtefonds.

 

 

Als je door de Belastingdienst vastgestelde verzamelinkomen lager is dan € 60.000,-, dan heb je recht op rentekorting. De rente op je Energiebespaarlening bedraagt dan 0%. Heb je een partner? Dan gaan wij uit van het verzamelinkomen van het meest recente aangiftejaar van jullie allebei. Hoeveel geld je kunt lenen met de Energiebespaarlening en tegen welke voorwaarden is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Op deze pagina lichten we de verschillende mogelijkheden toe.

Nee, het Warmtefonds hanteert geen leeftijdsgrens voor de aanvraag en toekenning van de Energiebespaarlening. Sinds maart 2022 is de Energiebespaarlening ook beschikbaar voor mensen van 75 jaar en ouder.

Om te bepalen of je in aanmerking komt voor een Energiebespaarlening hebben wij gedetailleerde informatie over de te treffen maatregelen nodig van een (erkende) aannemer/installateur.

Ja, je mag zelf een aannemer of installateur uitkiezen. Energiebesparende maatregelen kunnen alleen gefinancierd worden bij het Warmtefonds als ze uitgevoerd zijn door een aannemer of installateur met een registratie bij de Kamer van Koophandel. Je kiest zelf de aannemer of installateur die de verduurzaming voor je uitvoert.

In sommige gevallen kunnen huurinkomsten meegenomen worden bij het bepalen van je leencapaciteit. Wil je deze inkomsten meenemen, voeg de inkomsten dan toe tijdens de aanvraag.

Ja, dat is mogelijk als de factuurdatum niet ouder is dan twee maanden ten opzichte van de aanvraagdatum van de lening.

Nee, je moet de maatregelen laten uitvoeren door een aannemer/installateur die geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel.

Soms is het afsluiten van een Energiebespaarlening in combinatie met een negatief BKR-registratie mogelijk. Hierover lees je meer op deze pagina. Elke aanvraag voor een Energiebespaarlening toetsen wij bij het BKR. De uitslag van deze toets is bindend. Ontvang je een afwijzing van de lening op basis van jouw BKR-registraties, controleer dan of de gegevens die geregistreerd zijn bij het BKR kloppen. Dit doe je door in te loggen op Mijn BKR. Als er iets niet klopt, vraag dan de geldverstrekker van het betreffende krediet om je gegevens te corrigeren.

Nee, alleen het inkomen wordt meegenomen in onze beoordeling. De overwaarde van jouw woning laten we, net als alle andere vormen van vermogen, buiten beschouwing.

In principe wordt een WW-uitkering niet als inkomen meegenomen bij de vaststelling van jouw maximale leencapaciteit. Bekijk meer informatie over hoe we jouw aanvraag beoordelen

Je kunt meerdere leningen bij ons afsluiten als het totale leenbedrag niet boven de € 27.000 uitkomt. Het minimale leenbedrag dat je bij het Warmtefonds kunt aanvragen is € 1.000.

In geval van een Zeer Energiezuinig pakker is het totaalbedrag maximaal € 54.000. Voor een Nul op de meter-pakket is dit € 71.000,- Dit geldt ook als je lopende Energiebespaarlening bij het Warmtefonds in het verleden is afgesloten via SVn.
Heb je in het verleden een Energiebespaarlening met een combinatielening afgesloten, dan geldt voor het totaal aan Energiebespaarleningen met een combinatielening een maximumbedrag van € 10.000.

De Energiebespaarlening is voor eigenaar-bewoners van bestaande woningen, appartementen of woonboten in Nederland. Ook woningen met een monumentenstatus komen voor een lening in aanmerking. De maatregelen kunnen alleen in, op of aan deze woning getroffen worden. We toetsen de aanvraag op financiële haalbaarheid en kijken of de energiebesparende maatregelen in aanmerking komen voor de regeling.

Nee, het rentepercentage blijft vast staan en verandert niet wanneer je bezig bent met de aanvraag, met een maximum van drie maanden. Lever 2 weken voor het verstrijken van de offerte alle gegevens aan, zodat we de aanvraag tijdig kunnen beoordelen. Het rentepercentage kan wel verschillen tussen verschillende looptijden. Bekijk de actuele rentetarieven.

De rente is vast gedurende de looptijd van de lening. Bij de aanvraag voor een VvE Energiebespaarlening geven we geen rentevoorstel af en maken we geen reservering ten laste van ons fondsvermogen. Zodra de VvE de besluitvormende vergadering uitschrijft, geven we rentepercentage af met een geldigheidstermijn van maximaal 6 maanden (eventuele rentestijgingen of -dalingen daarna hebben gedurende 6 maanden geen invloed op de afgegeven rente) en alloceert zij voor deze periode het fondsvermogen. De gehanteerde rente staat gedurende de looptijd van de VvE Energiebespaarlening vast. Kijk voor de actuele rente op de rentepagina.